Recenze Fiat Stilo 1.9 JTD 16V MW
“Rychlé, pohodlné, spolehlivé auto.”

Autor recenze: Andee (31 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:1.9 JTD Stav km při koupi:65 000 km Stav km nyní:85 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 6,0 l/100 km Vloženo: 22. 1. 2008

Hodnocení inzerátu: 17 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 105 Fiat Uno Fiat Punto

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Za půl roku bez jediné závady.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je v následující výbavě: motor 1.9 JTD MultiJet 16V, výkon 110 kW/150k, točící moment 305 N/m, automatická dvouzónová klima, vyhřívané sedačky, ABS+ESP+ASR, dálk. centrál, el. okna, posuvné zadní sedačky s naklápěcími opěrkami, Autorádio ConnectNav (rádio, telefon, navigace, CD, MP3...), šestikvalt, mlhovky, 17" Alu originály Fiat obuté 215/45.

Dlouho jsem hledal auto s požadovanou výbavou a silnějším JTD motorem a dobře jsem udělal. 150 koní v kombinaci s vysokým kroutícím momentem nenechá řidiče ve štychu snad nikdy. Na dálnici jsem zatím dal maximum 230 km/h.

Spotřeba byla věc, která mě ze začátku zklamala, ale když jsem se začal trochu kontrolovat a nejezdil s pedálem na podlaze, ustálilo se to na celkem rozumných číslech. Výrobcem uváděných 4,4 l/100km je hodně teoretická hodnota. Dá se pokořit na rovinaté trase s velmi lehkou nohou. Při výkonu auta je ale hrozné utrpení jet na spotřebu pod pět litrů ;-) Při normální klidné jízdě se to pohybuje mezi 5-6 litry, svižnější jízda kolem 6-6,5. Naplno se s tím nedá dostat přes 9 litrů, i při hodně sportovní jízdě se spotřeba ustálila většinou lehce přes osm litrů. Na dálnici padne podle počítače deset litrů kolem 180-190 kmh. Po městě se dá rozumnou jízdou za 6-7, ale taky se dá s těžkou nohou dostat k devíti. Vzhledem k velikosti auta je spotřeba odpovídající.

Velmi pozitivně hodnotím dělené posuvné zadní sedačky s naklápěcími opěradly. Sice neumožňují sklopení tak, aby byla podlaha vzadu rovná, takže případné přespání asi nebude moc pohodlné, ale máme půlroční dceru a posuvem sedaček je možné přesně rozdělit prostor mezi zadní sedadla a kufr, aby se vešel kočárek a přitom měli pasažéři vzadu dost místa. Opěradlo za autosedačkou-vajíčkem se dá nastavit úplně svisle, což opět zvětší prostor v kufru atd... má to drobný mínus v té nerovnosti, ale jinak z hlediska variability to nemá chybu.

Negativně hodnotím dvě věci. První jsou vibrace, které se z motoru přenáší do interiéru. Týká se to pouze studeného motoru, apk to přestane, ale je to trochu nepříjemné, cca 2-3 minuty po nastartování se jakoby něco klepe v palubce.

Druhá věc je nedotažený ConnectNav. Jednak si nepamatuje, kde na CD/MP3 skončil, takže po každém vypnutí motoru se jede od začátku a zapomene i nastavaní shuffle, repeat apod. Mapa ČR v navigaci není moc podrobná a nedá se sehnat lepší. Stačí to na základní navigaci, ale s TomTomem nebo iGO se to srovnávat nedá. Snad jen podrobná Praha.

Trochu překvápko byly vyhřívané sedačky, které mají vypínač dole poblíž páky na posuv a není nikde žádný indikátor, takže jsem o nich měsíc ani nevěděl ;-)))

Auto za půl roku a 20 tisíc km nemělo žádný problém, jen se měnil olej. Původně jsem chtěl výrobcem předepsanou Selenii, ale při její nesmyslné ceně jsem přistoupil na Texaco stejné kvality (bylo za míň než polovinu).

Když to shrnu: zásadní plusy jsou motor, rozumná spotřeba, variabilita zadního prostoru, dobrá cena (tříleté auto za 280 tisíc Kč), příjemná je i dvouzónová klimatizace, protože máme s manželkou dost odlišné požadavky na teplotu v autě. Automatická dvouzónovka ale není ve všech modelech, většinou mají obyčejnou manuální. Potěší i promakaný palubní počítač se dvěma TRIP počítadly (pro každé průměrná spotřeba, čas, km). Mínus je hluk při studeném motoru a nedotažený ConnectNav, který má sice spoustu funkcí, ale nepotěší, že si nepamatuje nastavení většiny z nich. Tyhle věci řeší údajně novější ConnectNav+, který má navíc i barevný LCD displej. Možná se po něm poohlídnu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 17


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Stilo

Vložit komentář

octavie už ne

Měl jsem octavii tři a půl roku.Dva roky stará při koupě. Jen samé starosti.Můj názor , to auto už nikdy.Ted mám stilo ale zakoupené nové už druhéj rok a můžu říct. OK. Jezdím denně.Mám kolegu a ten je zaměstnán jako technik v servisu škoda a nechápe to sám co s těma autama se děje. On sám nechce auto od škodovky ani vidět.Tak dobrě uvážit co koupit.Až koupite bude pozdě litovat.Pokud máte zájem o stilo tak až od roku 2005. Na co vás upozornuji že si žarovku sám nevyměníte ani nahodou a obzvlášt u 1,9 JTD . Tak hodně štěstí.

23.10.2008 | 11:26:41 | saman Reagovat

Stilo

Ahoj.Prosím vás mam dotaz.Chci si koupit po novém roce auto a ted se rozmýšlím mezi Octavii a Stilem.Stilo je pěkné a neni tak drahé ale jde mě o to jestli nemá nějaké poruchy a tak.Myslíte že by jste mě mohli o Stilu něco napsat?Třeba jaké má jízdní vlastnosti a spotřeba a tak.Děkuji předem za rady.Petr

19.10.2008 | 20:46:23 | Petr Reagovat

Rezonance

Tak rezonance se mi podařilo vyřešit. Sice to znělo jako z palubky, nicméně jednou jsem se svezl na spolujezdci a zjistil, že to jde z toho budníku na střeše, ve kterém jsou světla interiéru... stačilo ho trochu vypodložit a je klid :-)

11.07.2008 | 21:57:17 | Andee Reagovat

navigace 1,9JTD 85kw

Mám fiat stilo r.v.2003. Je v tom originál navigace, bohužel ne česky. Nemáte prosím, někdo návod jak na to? Nebo co všechno potřebuji k tomu, abych ji zprovoznil!!!! Díky za odpověd.

03.05.2008 | 14:02:52 | franta Reagovat

Navigace

Jo a mapa ČR je na jednom z CD, tuším, že je to CD s jižní částí Německa. Ale není moc podrobná.

07.04.2008 | 10:38:28 | Andee Reagovat

Navigace

Co vím, tak v češtině navigace není. Zkus www.stilo.org jestli tam nebude návod, jak to obejít. Možná by to nemusel být velký problém udělat SETUPCD, na kterém budou třeba pod francouzštinou české hlášky. Záleží, jestli je to v nějakém rozumném formátu (WAV, MP3 apod.) Mě osobně angličtina nevadí, nějakou dobu jsem v anglicky mluvící zemi žil...

07.04.2008 | 10:37:31 | Andee Reagovat

potřeboval bych,zda by šlo sehnat cd navigace na Fiat stilo v češtině a hlavně s českou mapou,to je jediny problém co se "stilíčkem"mám.Díky

30.03.2008 | 23:45:25 | Luboš Reagovat

RE:

Chtel jsem se zeptat jestli ma nekdo zkusenosti s cz navigaci u stila dekuji

16.07.2012 | 15:42:21 | rokarasek  | 82.99.140.* Reagovat

RE:

Podařilo se vám sehnat cd navigace pro Fiat Stilo?Potřeboval bych ho také. Děkuji

26.08.2012 | 09:08:48 |   | 85.13.80.* Reagovat

Opičákům

Nevím jaké opice myslíš??? Slovenské ?

27.02.2008 | 10:51:35 | klm Reagovat

Poruchy

O poruchy opravdu strach nemám. Stačí se podívat na tabulku poruchovosti aut podle pojišťoven. Fiat je průměr, z evropských výrobců jsou výrazně lepší jen Citroen a Peugeot, naopak podstatně horší jsou všechny vozy pod VW nebo třeba Renault. Navíc mám osobní zkušenost s hodně auty téhle značky, mj. mám pět služebních ve firmě, a rozhodně jsou z hlediska spolehlivosti výrazně lepší, než předchozí Fabie. A mimochodem - vážně jsi dokázal složit Fiata? ;-)

30.01.2008 | 12:41:25 | Andee Reagovat

Nemaj strach,poruchy urcite pridu,daj tomu cas.Vedeli ste,ze bol urobeny experiment-fiat dokazu poskladat aj opice ak im to niekto ukaze.

30.01.2008 | 08:43:02 |  Reagovat