Recenze Ford Sierra 2.0I GIA
“Dobré auto za málo peněz.”

Autor recenze: Aleš (23 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1989 Typ motoru:2.0 i N4B Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:27 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 10 l/100 km Vloženo: 28. 10. 2005

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Moje sirka má dvě hlavní "poruchy":

1) čerpadlo benzínu dává moc št´ávy

2) Špatnej volnoběžnej ventil


Hodnocení a zkušenosti s autem

Je to super auto, pohodlný,prostorný. Kdo se nerad mačká v nějakýkám trpaslíku tak sieerra je přesnej opaak. I když si dám sedadlo do mé oblíbené polohy - poleh ( měřím 183cm) a sicnu dám až na samej konec dozadu tak se za mě v pohodě posadí další nemalej člověk.

Jinak co se jízdních vlastností týče, mám jen dobrý zkušenosti.Kámoši mi tvrděj - zadokolka je na nic, ulítne ti prdel a nesmotáš se z toho, což teprve na sněhu. Ale já tvrdím když to neumíštak do toho nelez. Pokud jsem sám nechtěl tak se neutrhla.

No a nyní k té trošku horší stránce. měl jsem spoustu problémům s motorem,koupil jsem sirku od parchanta kterej všechno dobře zakryl, schoval atd. Motor jel vcelku dobře, ale po pár měsících jsem zjistil že olej hltá po litrech a celkově je tak nějak nemocnej. Tak přišla na řadu G.O. no a už olej ani nedolívám. Jede slušně - když sešlápnu plyn tak vyrazí do boje. A umí to docela dobže. Po dálnnici jsem to zatím prubul jen 190 ale šla by dál přez 200. Horší stránka je u takové jízdy spotřeba.Ale když jsem motor zajížděl a jezdil kadlakadla do 3000/min tak 7.5 l na sto bylo super. Dneska při standartní jízde okolo 130 papá 10l. Ale mám špatný čerpadlo, který dává více št´ávy takže to určitě může být míň. No a nejhorším nepřítelem sieerr je čas, ten dává nejvíc znát věk vozu na korozi.

Rada - pokud máte svou sierru rádi a máte zdravou kastlu tak ji konzervujte a vyšplíchněte občas dutiny a ona se vám odvděčí věrností.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Sierra

Vložit komentář

Sedadla

Mám sice nad standart vnitřní výbavu a sedadla, ale i tak souhlasím s tím, že je tam oproti novým autům nižší třídy mnohem více prostoru.
Aby si kamarád 190 cm na místě spolujezdce natáhl nohy, to není běžné a když nejsou sedadla úplně nadoraz do zadu, jakože v mém případě jdou dát tak, že nedosáhnu na pedály(mám 189cm),tak je vzadu u mého Combi dost místa i pro nohy.

24.11.2007 | 00:56:39 | dawefox Reagovat

Re: Prostor

mám okolo 186 cm, sedadlo řidiče na předposlední zarážce a sednu si sám za sebe, aniž bych leštil kolenama sedačku řidiče. Tak nevím, co je na tom k pláči :(

16.06.2007 | 12:56:43 | Hondzik Reagovat

Tak s tím vnitřním prostorem krapet HODNĚ přeháníš. Vzadu to s místem není nijak slavný, pokud se narazí přední sedadlo úplně dozadu. spíš je to tam k pláči

06.11.2005 | 14:53:17 | Smetipel Reagovat