Recenze Ford Sierra 2.0 EFi
“Na dálky velmi příjemné řešení!”

Autor recenze: Kakamil (22 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1989 Typ motoru:2.0/benzín Stav km při koupi:126 000 km Stav km nyní:165 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 8,7 l/100 km Vloženo: 8. 3. 2005

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

První zimu jsem do oběhu dolil nemrznoucí kapalinu a ta mi odpravila vodní čerpadlo. Asi jsem smíchal, to co se úplně nemá. Rázem jsem z něj měl cedník. Oprava však mnoho nestála, i když vše byli nové díly.

Druhým z problémů, jež se však mohou stát takřka komukoliv, bylo rozbité relátko paliv.čerpadla. Oprava opět stála jen pakatel (300Kč),ale zamrzelo to.

Jinak za tři roky provozu v mích službách si žádála jen olej a benzín. Nic víc. Avšak oleje bylo docela dost, cca 1l/1500km. Na vině byla ztvrdlá gufera na ventilech, ale lepší to neřešit.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Bylo to zatím jedno z nejpohodlnějších svezení. Na trasách přes celou republiku ve čtyřech lidech s plným kufrem dokázala jet za 8,5l/100km. A to jsem se po dálnicích příliš neloudal, dokázala jet i 190km/h. Mimo město, po okrskách a v klidu si řekla o cca 7,5l/100km. Miloval jsem na ní ten zátah od spodu. Dvoulitr se prostě nezapřel. Od 60km/h na pětku táhla bez zaváhání, perfektní v kopcích. Bez podřazování zrychlovala a bylo jí fuk, jestli naložená nebo jsem byl sólo.
Ale ve městě to až tak slavné nebylo, řízení bez posilovače bylo krásně přímé, ale při parkování se člověk nadřel. A spotřeba okolo 11l taky nebyla úsměvná.

Nicméně bych se k ní velmi rád vrátil. Ale bral bych raději motor 2.0DOHC. Tento nebyl špatný, ale pár koní navíc by podvozek i já snesl.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Sierra

Vložit komentář

komentar ke sierram

ahoj mam doma taky sierru je 2,0 DOHC a nemuzu si na ni stezovat motoricky je perfektni da se sni jezdit za 6,5l a da se sni jezdit taky za 15l.Spotreba oleje je nulova, neveme si ani kapku oleje motor nikdy nezklamal ale uz je to prece jen starenka a rad bych ji vymenil za neco lepsiho takze jestli je tady nekdo fanda do sierry tak je jedna k mani v perfektnim stavu z jeste lepsim motorem ktery to cele auto prezije.Piste na

05.11.2006 | 18:36:29 |  Reagovat