Recenze Ford Sierra Combi
“Neměnil bych, ještě ušetřit na přestavbu pro LPG a jsem šťsten.”

Autor recenze: DaweFox (20 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1989 Typ motoru:2.0 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 let Průměrná spotřeba: až 11 l/100 km Vloženo: 11. 7. 2005

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

2
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím bez poruch.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Je to auto velice prostorné, šikovné hlavně pro zelináře a různé řemeslníky. Hodí se na dlouhé cesty mnohem lépe, než jiná auta.

Do sedadla vklouznete a cítíte se v něm skvěle. V zimě nepoznáte, že je venku zima a v létě je vám v autě určitě lépe, než v jakékoli škodovce bez klimatizace. A ten prostor.

Horší je už spotřeba, když není motor dobře seřízený, tak jeho žravost nezná konce. Stejně tak další mouchou, kterou jsem našel, je celkový systém tlumičů a odpružení. Pokud se nepoužijí dobré tlumiče a pružiny, tak auto při přeložení jakoby do kopce dře, ale jezdím s těmito zvuky furt a zatím se nic na stavu auta nezměnilo.

Také je auto dost nízké a velice nestabilní na sněhu.
Díky nízkému posazení nad vozovkou jsem jednou na zmrzlém sněhu urval chladič a také, pokud je auto nezatížené, tak na sněhu doslova lítá díky náhonu na lehká zadní kola.
Proto v zimě vozím neustále dva pytle cementu jako takové malé těžítko.

Zato motor je opravdu super.
I s plně přeloženým autem na semaforech ujedu novým Audinám a BMWčkům, nebo se jim aspoň akcelerací v klidu vyrovnám, ale je nutné mít dobré papuče.

Lidi, co se mnou jeli v autě a mají zkušenosti třeba z Favoritu, tak jsou velice překvapeni, jak Sierra drží v zatáčkách, ale neříkám tím, že v každé rychlosti lze projet i ta nejprudší zatáčka.

Já bych vůz neměnil, ale jako mladého kluka mě trápí ceny třeba nového zadního skla, nebo cena nové řídící jednotky, která převyšuje pořizovací cenu vozu.

Jinak Sierru za 20.000 bych si koupil spíše, než nějakou Felicii Combi, nebo jiné auto třebaže o 10 let novější za 50.000, ikdybych na to měl.

Sierra se Fordům opravdu povedla a nemůže se srovnat ani s novějším Formanem od Škodů.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Sierra

Vložit komentář

První vážnější problém

Objevil se mi první možná vážnější problém.Během jízdy se mi rozsvěcuje oranžová středová kontrolka auta ve smyku signalizující dle manuálu chybu ABS.V servise mi tvrdí,že to auto ABS snad ani nemá,ale také dodávají,že netuší,co ta kontrolka znamená.Testoval jsem stav brzdové kapaliny(nad rysku max), brzdit i razantní průjezdy zatáčkama,vše mi funguje jako dřív, ale různí spolucestující mne stále dokola upozorňují, že mi tam svítí nějaká výstraha.Nevíte někdo,co s tím?(Odpojovat ji ale nehodlám.)

24.11.2007 | 00:47:29 | dawefox Reagovat

Doplněk

A to dření při přeložení bylo odhaleno.
Dělaly to zástěrky,takže šly skrátit...

21.01.2007 | 22:44:38 | DaweFox Reagovat

Doplněk

Auto mám pořád,jen možná dnes bych trochu recenzi upravil. Od této recenze jsem nemusel do auta investovat žádné peníze,ale doba je jiná a začal mě zlobit olej na hlavě motoru,takže budu muset investovat do přetěsnění hlavy a mohu říct,že již auto zlenivělo.Musím k tomu však dodat,že není dlouho měněný olej a vzduchový filtr je tam také už sto let původní .I tak budu mít toto auto ,dokud bude jezdit.
Šťastnou jízdu !

21.01.2007 | 22:40:49 | DaweFox Reagovat

Ford sierra

Zdárek..Sierrku bych za nic nevyměnil.mám 2.0i dohc 115k a lítá jako drak.spotřeba když se tomu nešlape po krku tak kolem 9l/100km.ale v opačném případě to klidně jde k 15l/100km.musim souhlasit s těmi zadnímy tlumiči.Ale dám radu.je lepší si přidat peníze a koupit si bilsteiny+tvrdší pružiny nejlépe trochu přizvednout.pak nabízí sierrka ohromujicí komfort a požitek z jízdy.Byl bych rád kdyby mi někdo poradil jak by se dal zvýšit výkon motoru.děkuji a někdy nashledanou

30.01.2006 | 17:48:15 | kubaSXJ Reagovat

I s plně přeloženým autem na semaforech ujedu novým Audinám a BMWčkům, nebo se jim aspoň akcelerací v klidu vyrovnám, ale je nutné mít dobré papuče.
no nepovidej....

11.07.2005 | 23:09:06 | krakatit Reagovat