Recenze Ford Sierra 2.0i
“Předčila má očekávání.”

Autor recenze: Michal ,
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:2.0i OHC Stav km při koupi:150 000 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 9-10 l/100 km Vloženo: 14. 3. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Lada

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Poté co jsem vůz zakoupil, tak hned šly čepy. Problém je v tom, že je nelze vyměnit samostatně, ale pouze s celým ramenem, takže oprava vyjde kolem 3tis. korun. Po nějaké době následovala spojka a brzdové kotouče. Zaseklý zámek dveří řidiče.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S autem jsem najel za 2 roky přibližně 30tis km a vyjma uvedených závad (pravděpodobně jsem ho koupil v "nevhodnou" dobu - akorát některé spotřebnější věci na výměnu) sloužilo výborně. Především odvezlo tolik co dodávka, takže pokud stavíte či rekonstruujete, tak není za ty peníze lepšího auta. Na kratším výletě jsme se v něm 2 lidé pohodlně vyspali... Stačí sklopit zadní sedačky a máte letiště. Lepší než stan :-))

Co sleduji u svých přátel, kteří koupili Mondeo (nemyslím poslední generaci), tak musím říct, zlatá sierra! Oproti němu je vzor spolehlivosti. U tohoto motoru byla pouze vyšší spotřeba - cca 11 litrů po městě. Na delší vzdálenosti se dalo dostat k 8 litrům. Motor běžel opravdu odspodu jako nafťák a nebylo třeba ho vytáčet (ani to neměl rád).

Na Sierru vzpomínám s láskou. Byla taková, jak jsem očekával, ba v mnoha ohledech lepší.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Sierra

Vložit komentář