Recenze Honda CR-V RD17
“Po odstranění neduhů si to auto zamilujete!”

Autor recenze: Honza (47 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1973/benzin B20Z1 Stav km při koupi:167 000 km Stav km nyní:194 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 8,5(let) - 9,5(zim) l/100 km Vloženo: 18. 11. 2007

Hodnocení inzerátu: 46 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 405 SRI

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Je logické, že pokud se někdo zbavuje SUV auta po cca 170 tisících km, že nějaké nedostatky očekáváte. Ale byl jsem příjemně překvapen.

Jediný „vážný“ neduh jsem objevil po týdnu, kdy tři dny nepřetržitě lilo (parkování venku). Podlaha plná vody, vybírat se mohlo kýblem (posléze zjištěno, že proto se toho údajně předchozí majitel zbavoval). V tu chvíli jsem pochopil, proč většina aut tohoto typu má zoxidované kovové úchyty sedaček k podlaze kabiny. Do auta teče a jedná se o výrobní chybu karoserie! Kdo garážuje, to ani nepozná, protože pod nepropustný podlahový koberec se vejde možná kýbl vody, než to začne přetékat dovnitř.

Zevnitř kabiny pod předními sloupky nahmátnete na levé straně téčkový svár karoserie a tudy přes vnitřky blatníků kape dovnitř odváděná voda ze skel a střechy právě při parkování – vědro za noc. Na pravé straně to máte horší, je tam přišroubována spousta agregátů. Problém jsem vyřešil během jediného víkendu – odstrojení vnitřku (sedačky, plastové obložení, koberec podlahy) cca 1-2 hodiny, lokalizace problému cca 15 minut, odstranění problému (rezistin, tmel, páska) cca 10 minut, ale vysoušení celý víkend. Musím to zaklepat, od té doby s vodou žádný problém!

Dalším varovným znamením byl černý výfuk – prodejcem poznamenáno, že to trochu papá olej (půl litru na deset tisíc). Prohlídka oleje nic nepřinesla, při projížďce vše v pořádku, tak jsem to risknul. No, pochopitelně to papá trochu více (2-3 l), ale nezhoršuje se to, spotřeba fantastická, motor přede bez problémů a kluci v servisu to prolezli a konstatovali, že motor je OK. Emise taky OK. Přestal jsem si s tím dělat hlavu, časem vyměníme gufera u ventilů (údajně nejčastější příčina), snad to pomůže.

Občasné mouchy s centrálním zamykáním (i přes promazané zámky) beru stoicky jako úměrné stáří a provozu vozidla. Jinak žádné poruchy, spolehlivá, jsem spokojen.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Koupeno po sedmi letech provozu od druhého majitele. Pokud neoplýváte penězi na nové auto a přesto si chcete splnit chlapský sen o „čtyřkolce“, je ojetá Honda CRV alternativou, kterou můžete risknout. Zadání bylo jasné, alespoň SUV, spotřeba do deseti litrů.

Záhy zjistíte, že ve stejné věkové kategorii seženete „normální“ auto o 100 tisíc levněji, s o 20% levnějším provozem. Proč jste tedy blázen a jdete do toho? Předpokládáte úměrně předimenzovaný podvozek, nadstandardní průchodnost po cestách i necestách a – prostor uvnitř. Pokud půjdete po starší Hondě CRV, berte minimálně od roku 1999 (ne starší) s motorem typu B20Z1 (je silnější než předchozí) a dělenou zadní sedačkou. Přestože je CRVéčko možná o 2 cm nižší než Berlingo či Partner, velký vnitřní prostor včetně (a zejména) místa pro cestující vzadu vás prostě dostane. Kam se hrabou zvenčí vzhledově mnohem větší teréňáky. Při porovnání počtu nabízených ojetin SUV na trhu neoplývá CRV moc velkou četností – další dobré znamení. Určitě vyžadujte existenci řádně vyplňované servisní knížky (je vedena do 200 tisíc km), bez toho do toho nejděte. A pořádně prolezte podvozek! Má zkušenost – osm z deseti prodávaných CRV mělo tak „zrychtovaný“ podvozek, že jsem měl pocit, že s tím jezdili p-----a a ne lidi. Ty zbývající dvě dobře udržované jsou hned pryč.

Příjemným překvapením je výfuk – údajně bezkonkurenční držák. Ve značkovém servisu mi tvrdili, že ještě po sedmi letech neměli jedinou výměnu! Faktem je, že první na výfuku odchází do cca pěti let dvoudílný děrovaný kryt katalyzátoru (nový 3300 Kč). Koupil jsem ojetinu naštěstí již s novým krytem, ostatní drží.

Když SUV, tak samozřejmě ochranné ozdobné kryty prahů a přední rám! Prahy oceníte při nandávání čehokoliv na střechu, přední rám sundáte při první technické! Původní prodejce ho na přání montoval zákazníkům, ale nevydával osvědčení i když je to atestovaný doplněk (ne však pro Hondu zdá se).

Příjemný vnitřní prostor a přehledné jednoduché uspořádání palubní desky je super. Řazení trochu „výraznější“ (delší), ale k tomuto typu se přesně hodí a převodovka je jedinečná. Mám možnost jízdně srovnávat s novou Grand Vitarou a Nissanem Terranem a v řazení nemá Honda konkurenci. Vnitřní prostor ergonomicky jedinečný, i když zhýčkaní můžou mít výhrady k jednorázovému nastavování volantu (jen nahoru, dolů) či způsobu nastavování sedačky.
Stabilita při jízdě se vyrovná osobnímu autu, přehlednost silničního provozu a zvýšený pocit bezpečí proti osobákům je neocenitelný. Dvoulitrový benzínový motor nedává tomuto jeden a půl až dvou tunovému autíčku při poklidné jízdě akceleraci sportovního osobáku, ale od 4 tisíc otáček se z něho stává pořádně divoká kočka. Pro mě trochu technickou záhadou je existence viskózní spojky (nenašel jsem nikde popis) – používá se brzdová kapalina a nesmí se zůstávat na křižovatkách se zbytečně sešlápnutým spojkovým pedálem – údajně se může přehřát a zhoršit fungování. Ale jinak nezničitelná.

Způsob zajištění zadního kufru (u odemčeného auta) proti zlodějům je další dobrý počinek Hondy.

Stálý náhon na předek a automatické zapnutí pohonu zadních kol při prokluzu je koncepční trefa, která se Hondě povedla. Jízdní vlastnosti zejména na sněhu jsou neuvěřitelné (předpokládáme samozřejmě dobré zimní gumy). Při krátkodobé sněhové kalamitě v loňském roce, kdy napadlo přes 5 cm mokrého sněhu, radia hlásila raději nevyjíždět a po silnicích se plahočily třicítkou auta s předním pohonem, je CRVéčko bralo sedmdesátkou až osmdesátkou (samozřejmě jemně s plynem) bez sebemenšího pocitu prokluzování.
A když v blátivém polním úvozu do kopce zapřáhnete uvízlou felicii combi a poslouchaje předpovědi přihlížejících o tom, že si ani neškrtnete, se následně zvolna rozjedete a táhnete feldu na smyk též bez sebemenšího pocitu prokluzování – jste navždy ztraceni.

Samozřejmě, musíte znát svou míru a mít na vědomí, co máte pod sebou – aneb jak praví nejmenovaný: „Čím lepší teréňák, tím delší cesta pro traktor“.
Někdy se u Hondy CRV připomínkuje zpožděná reakce zapnutí zadního náhonu. Moje zkušenost je taková, že při „surovém“ způsobu jízdy terénem toto zpoždění zaznamenáte. Při plynulé jízdě zapnutí zadního náhonu ani nezaznamenáte.

A teď „negativa“ – jsme přece v Čechách – ale jsou to spíše niance:
Povinnost svítit i přes den sebou přináší ztlumení signalizačních světýlek u ovládacích prvků na palubní desce – v létě při plném slunci to proklejete, když např. pátráte, zda máte zapnutou klimatizaci, či ne.
Pokud necháte své ratolesti v zaparkovaném autě si hrát s radiem (klíčky na první stupeň) a po hodině již nenastartujete, vězte, že vám zapnuly klimatizaci, nebo jste ji zapomněli vypnout. I když kontrolka nesvítí, klimatizace běží – a baterka záhy končí.

Ruční brzda je na podlaze, v případě potřeby je zde nutnost mírného sehnutí – to byl zřejmě důvod, proč u pozdější inovované řady byla umístěna na přední části.
Otvírání zadních dveří doprava „k chodníku“ je další japonskou niancí, se kterou musíte počítat.
U tohoto typu není ještě kryt zavazadlového prostoru za zadními sedačkami – bránilo by to zvukově zde umístěným reproduktorům.

Proti některým evropským autům vás zpočátku trochu nepříjemně překvapí (kdo to vůbec zaznamená) zpožděný dozvuk plynu při puštění plynového pedálu a souběžném zmáčknutí spojky při přeřazování – údajně to má i KIA a prostě si na to časem zvyknete. Nepatrné zpoždění reakce plynu objevíte i při akceleraci, ale to je opravdu niance až možná má fobie.
Při akceleraci do zatáčky (zapínání zadního náhonu) někdy zasténání v zadní nápravě – žádný negativní vliv na funkčnost.

Další věc co lze konstatovat, je trochu nedokonalé odhlučnění kabiny proti motoru i zvukům zvenčí. Napoví i poněkud plechovější zvuk při zavírání dveří. Zase to není nic dramatického. Motor je tichý, při volnoběhu na křižovatce ve městě koukáte na budíky, jestli vám nezhasl. Ale když v sedmdesátce slyšíte v tiché jízdě zvenčí zařvat kosa, máte pocit, že tu jsou rezervy. Nakonec jsem si dal práci a dal do podlahy a do dveří nehořlavou plstěnou vložku a mám pocit, že i tento problém byl úspěšně vyřešen.

Přes všechny tyto niance je Honda CRV auto, které vás chytne za srdce, slouží spolehlivě a užitné vlastnosti jsou velmi nadstandardní. Honda CRV odstraní 90 % problémů, které máte na cestách necestách s klasickým osobním autem. Na zbývajících 10 % si prostě dáte pozor. Zlí jazykové sice tvrdí, že v CRV nemáte vlastnostmi ani osobní, ani terénní auto. Nevěřte jim, máte obojí!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 46


Komentáře uživatelů k recenzi Honda CR-V

Vložit komentář

Zatékání do vozu

Dobrý den pane Honzo,mám Hondu CR-V stejný ročník jako Vy a začalo mi zatékat u spolujezdce. Včera pršelo a po vysušení tam bylo za hodinu opět mokro. Vpředu pod přihrádkou je sucho. Můžete mi prosím poradit kudy Vam do vozu teklo případne kdyby jste měl fotografii toho místa a jak jste to opravil. Děkuji mnohokrát

30.01.2021 | 09:01:25 | Mirek1  | 86.49.161.* Reagovat

Manuál

Nevíte někdo kde je možné stáhnout manuál na Honda cr-v benzín 108 kw,r.v. 1999.
Děkuji Mirek

10.02.2015 | 13:05:56 | Mirek  | 94.112.210.* Reagovat

Bože můj

Jak může o takovém keplu někdo napsat cokoliv pozitivního.Měli jsme v rodině 2.0 rok 03 a největším štěstím bylo,když to skončilo ve výkupu.Žrout,líný,pohodlí nula.Jediné,opravdu jediné,na co si vzpomenu,byl klidný a tichý běh i po studeném startu.Toť vše,co stojí za poznámku.Vše ostatní tragédie.Včetně zimního provozu.Spotřeba 13litrů naprosto běžná.To nebere ani třílitrové Subaru nebo Nissan Maxima,či Toyota Camry.

21.11.2012 | 10:08:38 | Martin  | 212.71.154.* Reagovat

RE: Bože můj

když jezdíš jako prase, tak si kup kolo

26.03.2014 | 19:40:20 | zdeny  | 88.100.108.* Reagovat

RE: Bože můj

když jseš kuzma, choď pěšky

02.11.2014 | 07:13:21 | zdenek  | 88.100.108.* Reagovat

Voda pod sedačkou

Zdravim Honzo! Mám CRV rv.1998 a stejný problém, jako jsi měl ty. Taky po dešti kaluž v autě. Když jsem auto kupoval, věštil jsem podle zkorodovaných úchytů sedadel zradu, ale přesto jsem do toho šel, prostě jsem se zamiloval. Nemohl bys mi poslat nějakou fotku, kudy přesně to teče a jak jsi to utěsnil? Rád bych šel najisto, než rozeberu půlku interiéru :). Díky předem. Můj mail: partyzancrv@gmail.com

23.06.2012 | 00:36:59 | Partyzan  | 85.70.72.* Reagovat

RE: Voda pod sedačkou

Ahoj mám stejný problém prosím máš to foto kde to teče velice Ti děkuji. Jirka České Budějovice

25.05.2013 | 19:40:41 | Jirka  | 90.176.19.* Reagovat

RE: Voda pod sedačkou

Ja mam tiez taku Hondu crv ale 1999 rocnik, chcel by som tiez vediet kde to presne zateka a az mozes posli nejake foto kde by to bolo dobre zatmelit alebo utesnit,Vdaka Lubos, moj email musk@azet.sk

10.04.2014 | 12:59:50 | Lubos  | 213.81.131.* Reagovat

RE: Voda pod sedačkou

Ahoj, teď jsem si CR-V přivezl, r.2001, stejný motor a taky mám zrezlé držáky sedadel. Mohl bych Tě poprosit o fotku, kde by to mělo zatékat? Můj email: patrikmacoun@seznam.cz
Děkuji mnohokrát

21.10.2015 | 13:34:06 | Patrik  | 213.192.26.* Reagovat

RE: Voda pod sedačkou

Zdravím a omlouvám se, že jsem nereagoval, moc to zpětně nenavštěvuji. Na vysušení Vás čeká rozebrat vnitřek, ale na zalepení problému s popisovanou skulinou stačí dle mého názoru jen odstrojit vnitřní oplastování předních blatníků a zejména zadní část, kde je odtokový kanál z předních oken pořádně prostříkat rezistinem, ten zateče (i vzlíná) do jemných škvír a jistě ucpe i tento problém.

03.02.2016 | 19:46:13 | Honza  | 85.207.108.* Reagovat

po dlhšej dobe konečne dobrá recenzia,ktorá nádejnému kupcovi napovie čo sa od auta dá očakávať.o tej tichosti motora máš pravdu na kolegovej honde na ktorej som sa vozil, som v prvých chvíľach myslel že motor nejde chcel som naštartovať len pohľad na otáčkomer ukázal že motor beží a to mala 245000km.

22.05.2011 | 22:52:06 | devil64 Reagovat

Jako ona recenze mnohdy trochu pomůže .Ale při výběru auta si myslím že ne hlavně ojetého.Jde o kus každý jejiný jeden dobrý druhý špatný druhý takoví atd.Lepší projet a zjistit sám ,někdy je pozdě někdy to vyjde ,ale tak už to chodí.:)

22.05.2011 | 22:34:31 | luke20 Reagovat

Havirov

Zvazuju koupi toho vozu jdu do neho na 80% moc se mi libi vase recenze ale porad nejsem predšený na 100% asi budu jak se v tom projedu!

22.05.2011 | 22:17:41 | Petr Reagovat

odpověď na předchozí dva komentáře

Po delším čase jsem kouknul na autorecenzi, takže reakce na poslední komentáře:
a) Koroze: každý rok až dva dle času natlapu spodek rezistinem, nebo nějakým podobným saj....em, i přes plastové ochrany to samozřejmě na okrajích blatníků a na oďobaném předku od kamínků již začíná, ale zatím ne skrz a dá se to uhlídat (zdá se) v pohodě. Nový lak neplánuji.
b) na otázku, proč odpovídám při mém nadšení pro toto auto při konečném dotazu, zda si pořídím znovu stejnou značku "nevím" - odpovídám opět, že nevím. Většinou auto dojíždím až do konce i s narůstajícími neduhy, takže si to "vyžeru" i z té druhé stránky - to může přispět k tomu, že chci následně většinou vyzkoušet zase něco odlišného. Také současná Honda CRV již trochu ujíždí mému naturelu - původní dle mého malicherného názoru měla blíže k off-roadům, i když se jim přirozeně nechtěla rovnat. Takže asi tak.
c) Po deseti a půl letech celkového provozu a 260 tisících km a parkování venku rekapitulace:
- avízovaná vyšší spotřeba oleje se kupodivu stále nezhoršuje, stejně tak jako spotřeba
- začínají být problémy se zámky u dveří, zadním zámkem, zadním stěračem, elektrickým otevíráním jednoho zadního okna (kontakt) - prostě drobnosti na pořádné projití a promazání, opravu, nebo výměnu
- výfuk je pořád původní

30.01.2011 | 19:39:48 | Honza Reagovat

když jste sním tak spokojeny proč na otázku jestly byste si koupil znovu tuhle značku odpovýdate nevým

25.10.2010 | 14:42:49 | mirolinnek Reagovat

Horní Bečva

Díky za výstižnou recenzi! Ideální pro ty co uvažují o koupi tohoto vozu. Ještě se zeptám a co koroze?

11.06.2010 | 17:10:32 | Petr Reagovat

pokračování recenze ...

Nyní ujeto 235 tisíc km, spotřeba stejná, již rok nová baterka (atypické rozměry, 2300,- Kč, ale tím odstraněny dříve naznačené problémy s vybitím - předchozí holt po tolika letech nedržela a byla prostě na doraz); jinak klasická údržba (nevím jestli jsem zmínil výměnu rozvodového řemene), jízdy mimo silnici (polní cesty, travnatý terén, les, pole po sklizni - myslivost, hoby práce v lese) prakticky dvakrát do měsíce - zatím obdivuhodně drží. V Rakousku Alpy, přejezd Gross Glockneru (omlouvám se, jestli jsem to napsal špatně) ... Letos očekávám investici do podvozku - tlumiče, brzdové destičky atd.
Vlastně ještě budu měnit jednu parkovací žárovku, podle venkovní teploty mi začíná vynechávat vnitřní osvětlení středního panelu (nějaký kontakt). Zhasla mi žárovka vnitřního osvětlení zadního kufru - speciální rozměr o 5 mm kratší než standard za 20 Kč, v Hondě mi řekli 250 Kč a počkat na objednávku - tak jsem se usmál, vyšel ven, natočil na konec té delší "standardní" kus drátku s přetažením konce ke svorce - zacvakl - a svítí jako víno ...
Firmě Honda se tímto omlouvám ...
To auto miluji a opravdu si ho užívám!

11.03.2009 | 16:44:17 | Honza Reagovat

RE: pokračování recenze ...

Prosím můžeš mi poslat nějaké rady které se týkají oleje který pohání
4wd .je to hydraulika? a kam se to lije?Mechanik doplnil u mé cr-v červený hydraulický a nalil to do diferenciálu ,je to dobře?rok výroby 1999.Děkuji.Miroslav Zitta, mzitta@centrum.cz

10.02.2015 | 13:02:19 | Mirek  | 94.112.210.* Reagovat

Vcelku kvalitni recenze.

26.02.2009 | 13:01:33 | jamieson Reagovat

RE: Honda

Mám Stále H Accord 1996 a bez připomínek. Pouze provozní servis
(brzdy tlumiče oleleje)
Proto jsem si koupil CR V diesel automat.
Po 35 000 km vidím již hranu na kotoučích, spotřeba se drží do 8 l(to ten automat) , jízda jak s osobní limuzínou vyšší třídy, nejv prostor a variabilita, kterou ani nevyužijete.Zkouším Hunday 35 - jde lehčeji řízení,lepší nástup brzd, uvnitř nehezké konstrukční prvky, ale i toto má cosi do sebe, je také levnější.
Honda je soukromá firma, která není pod ochranou státu či plitiků. ta si drží kvalitu každého typu výrobku i když s vyšší cenou.

29.10.2011 | 11:20:32 | Laďaa  | 212.90.235.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Honda CR-V