Recenze Renault Clio 1,5 DCi, 48kw, 5dver.
“Úsporné, bezpečné, nízkonákladové auto za dobrú cenu.”

Autor recenze: (27 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:1461cm3 - turbo diesel Stav km při koupi:68 000 km Stav km nyní:81 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 měsíců Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 4,3 l/100 km Vloženo: 11. 5. 2006

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: VW Golf

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Je po búračke, takže muchy sa nájdu - nižšie, ale bežnou prevádzkou sa chyby nevyskytujú.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Clio som kúpil v decembri 2005 a od toho času som s ním najazdil niečo cez 10tkm, takže možno nastal čas na prvé hodnotenie. Počas krutej zimy som aj pri -32°C naštartoval na pôvodnej baterke. Síce až na 3 pokus, ale nakoniec sa to podarilo vždy. Takže štartovanie je ok. Počas jazdy sa nikdy nevyskytla nijaká porucha, všetko ide tak, ako má - tu som veľmi spokojný.

Celkom spokojný som aj so spotrebou, jazdím pri pokojnom tempe za cca 4,1l, keď je to agresívne max 4,9l. Olej nežerie vôbec - ani pri rýchlej jazde na diaľnici. Rýchlosť sa dá vytiahnuť na tachometrových 170kmh po rovine - viac to nejde. Výborná je pružnosť - zo 60kmh na 100kmh na 4kvalte tak do 10sekúnd - na porovnanie, o sekundu menej mi robil 81TDI Golf! Servo je primerane tuhé, neviem, možno benzínové verzie sú viac preposilované.

Kladne hodnotím aj servisný interval 30tkm - to je fajn úspora proti iným autám. Jazdné vlastnosti, hm, neviem, keď porovnám s VW group tak rozhodne menej isté v zákrutách - kvôli nakláňaniu, ale zase pohodlnejšie pri prejazde nerovností.
Vzadu je málo miesta na sedenie, naopak vpredu je to veľmi priestranné. kufor rovnaký ako Fabka, dokonca o niečo lepšie využiteľný. Sedačky sú rozmerné, ale nie veľmi pohodlné - na vysvetlenie - kedysi som používal ortopedické Recaro - keby som tu nemal bočné vaky, hneď mením. Výborné sú opierky hlavy - nastaviteľné dvoma smermi a konečne nemám opierku po zátylok, ale skutočne po vrch hlavy.

A extrémne dobre svieti! Radosť jazdiť v noci - a pritom mám bežné žiarovky.
Čo mi vadí je originálne rádio, ktoré síce výborne chytá signál, ale žiaľ neprehráva MP3. Dobrá vec je aj automatické zamykanie auta po rozjazde, naopak neznášam to nechutné pípanie, keď si človek nezapne pás.

Ale sú aj nejaké problémy:
auto je po havárii - pomerne neodborne opravené, čo sa prejavuje občas čudnými zvukmi z nápravy - v servise však nedokážu zistiť, čo to je. Robí to len občas, tak to neriešim.

Celkovo môžem povedať - čo som si zaplatil to mám. Jazdím lacno, pohodlne, bezpečne. Som spokojný.

Ešte upozornenie pre neznalých - DCi vyžaduje len kvalitnú naftu. Ja jazdím výlučne na Shell, hoci v zime som prednostnil OMV Arktic Diesel - žiadne aditíva.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Clio

Vložit komentář

Mno,

Mám otázečku, není 48kw na common rail s obsahem 1,5 litru nějak tragicky málo?
K tomu benzínu (naftě) nejvíc záleží myslím na kvalitě uskladnění přímo na čerpačce(jestli nejsou v nádrži kondenzáty vody , nesákne ,čistí se ap.
A ještě k té JETce, taky jsem tam rád tankoval, palivo dobré, ceny mírné a prostředí super (nejraději jsem měl tu v Mohelnici), ale nějaký pátek už to není JET , ale Lukoil a soudruhy podporovat nehodlám (stejně jako OMV - ti mi k srdci taky nepřirostli po těch blokádách hranic).

24.03.2009 | 13:54:39 | Vašek Reagovat

no podla mna OMV a Shell na SK predavaju vlastne produkty, niekde som pocul ze jeden druh paliva musia brat od slovnaftu...

24.03.2009 | 13:14:26 |  Reagovat

O tom to je!

K benzínce můžou poslat palivo jak chtějí kvalitní, ale když ho už při dopravě třeba řidič pančuje (protože má odbyt načerno a doplní nějakým svinstvem), ne každá benzinka na to přijde. Ne všechny si dělají po každém příjmu paliva kontrolu. A o tom to právě je: Kvylitní značková pumpa dělá kontrolu vzorků, toho co přivezli, pochybné pumpy ne. A řidič cisterny to ví. A taky ne všechny pumpy mají čisté nádrže.

12.11.2008 | 11:53:11 | Standa Reagovat

kvalita nafty..

ceska rafinerska dodava asi do 60% cerpacich stanic v CR, a to v naprosto stejne kvalite, nebot ma na miseni nafty ma urcity pocet tanku (3 v kralupech, v litvinove nevim) a z tech expeduje vsem odberatelum. Kazdy tan po namichani je atestovan a kvalita je nekolikrat testovana...Takze jestli dodava jednomu horsia druhemu lepsi... Vsem stejny, viz prusvih s primichanim benzinu do nafty (po ceste z atestovaneho tanku se omylem primichal benzin z jineho vinou lidskeho selhani), kdy se vadne palivo objevilo jak v makru, tak na shell... A rozdily v nafte, jak jednotlivi prodejci inzeruji jako sva nejlepsi paliva, spociva v tom, ze primo pri plneni do autocisteren se tam pridava aditivum, ktere si doda primo odberatel (shell, conoco, omv atd..) a nadavkuje se v mnozstvi presne pozadovanem odberatelem... Takze rozdil v kvalite nafty u jednotlivych cerpacich stanic spociva pouze ve zpusoby prepravy, skladovani a peci na benzinkach...

12.11.2008 | 10:18:08 | sua Reagovat

Nafta

bezpredmetne ?
ani ne

tesco ma taky na regalech znackove vyrboky, a pokud se zeptate v konkretnich firmach tak vam povi ze ano my v tescu take prodavame ALE horsi kusy, nebo predem osmele kvuli cene

to same je to s phm
navic tu hraji roli aditiva...

08.08.2007 | 12:06:33 | Naz Reagovat

Čerpačky

No, kolega je zjevně ze Slovenska - a tam asi nedodává Česká rafinérská. Možná Slovnaft nebo OMV. Nevím.
Četl jsem v jednom sk moto časopisu výsledky inspekce kvality PHM tamních "značkových" čerpaček a nejlépe dopadlo Conoco JET a nejhůř Aral. U nás jsem takovou recenzi zatím nenašel. Já tankuji na JET nebo Shell.

22.03.2007 | 11:50:07 | Jordan Reagovat

Nafta

poměrně často zde diskutujete kvalitu nafty, ale všechny větší společnosti - Benzina, JET, Shell a pod. berou od stejného dodavatele a tím je Česká rafinérská. Takže diskuse o tom jestli Shell nebo Benzina jsou bezpředmětné!

13.12.2006 | 10:12:54 | alligator Reagovat