Recenze Renault Clio II
“Výborné vozítko.”

Autor recenze: michal (32 let),
Kraj Vysočina
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1.2 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:51 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 31. 1. 2008

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: fabia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

V záruce měněna jen nádobka ostřikovačů. Jinak absolutně bezproblémové vozítko.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Výborné na městské a příměstské trasy. Vzadu je to docela stísněné, řidič a spolujezdec O.k. základní motor 1.2 není na žádné vyskakovávní, ale v polovičním osazení to celkem jde. Maximum točivého momentu je nízko v 2500 otáčkách takže pro městské posunování to není třeba moc točit.

Dynamika také není nijak závratná, nicméně je to stejné jako u ostaních 1.2 na trhu. Na druhou stranu když už se auto rozjede, tak celekm drží rychlost. Výborná je i spotřeba při normálním jezdění bez jakýchkoliv problému do 6l. Horší je to s topením, při větších mrazech je topení slabší, zima v něm však není.

Praktické je i koženkové polstrování ze zadu předních sedadel, zejména pokud se vozí děti, lze to snadno udržovat. Jízdní vlastnosti jsou už na dnešní dobu poněkud horší,(větší náklon v zatáčkách) nicméně docela dobře se toto auto ovládá a není záludné.

Kufr má cca 250 l, což je průměr této třídy a na běžné věci bohatě stačí. Jen mě překvapilo, že už po první zimě byla na ramenech zadní nápravy vidět povrchová rez, lahev rezistinu to však bez problému vyřešila.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Clio

Vložit komentář

Díky

Díky za odpověď.

03.02.2008 | 14:43:43 | Grami Reagovat

re

K tomu hodnocení clio - fabia. Měl jsem ještě starý 1.4 MPI, jak jezdí nový HTP nevím. Služebně jezdím fabii a octavii TDI (motory myslím hlučnější, ale jinak super) MPI byl "starej" dobrej favorit, moc se tomu nechtělo do otáček, když se to, ale rozjelo tak to taky rychlost udrželo. Kámen úrazu byla spotřeba minimálně o litr více než clio. Clio jak jsem psal v pohodě do 6l. Jinak neřeším takový ty kecy, jako je dílenský zpracování, řízení, řazení, filtrování nerovností... V tomhle jsou si ty auta víceméně podobný, neshledal jsem výraznější rozdíl ve prospěch jednoho či druhého. Snad až na to že fabia je trochu tvrdší a skutečně se méně v zatáčkách naklání, toť vše. A vnitřní prostor je také o trochu větší ve fábii, hlavně na zadních sedadlech nad hlavou. Clio má podl e mě zase lepší brzy resp. nástup jejich účinku. Nicméně vzhledem k ceně clia II v současnosti i s klimou kolem 230000,- je to velice zajímavá nabídka. K té nádobce ostřikovačů, šlo o to, že šla naplnit jen do poloviny, jinak tekla, asi nějaká prasklina v plastu(v záruce v pohodě vyměněno) Dokonce na garančně po dvou letech (50 tis. km) měly brzdové destičky ještě 40%.

Na závěr dodám můj subjektivní pocit, vždy když přijedu se služební fábií a přesedám do clia, pokažné můžu říci, že to není do auta, které by bylo horší. Jezdí se s ním výborně a proti těm těžkým TDI, bych řekl i v městském provozu lépe.

03.02.2008 | 10:19:52 | michal Reagovat

Mna by zase zaujimalo co moze odist na takej jednoduchej veci ako je nadobka ostrekovaca?Nejaka vyrobna chyba?

02.02.2008 | 08:47:36 | Roman Reagovat

Dobrá recenze, akorát by mě od autora zajímalo hodnocení Clio vs. Fabia. Zajímalo by mě, jak to vidí člověk, který měl možnost jezdit v obou vozech.

01.02.2008 | 07:09:22 | Grami Reagovat