Recenze Renault Clio 1,2i RN
“Výborný malý vůz !”

Autor recenze: Alexandr (19 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:1,2i Stav km při koupi:115 200 km Stav km nyní:118 059 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Průměrná spotřeba: 7,2 l/100 km Vloženo: 31. 3. 2011

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Opravoval jsem podvozek - zadni tlumiče, přední pružiny, zadní ložiska, geometrie a spojkové lanko. Je potřeba opravit - špatný koncový tlumič výfuku, preventivně vyměnit rozvody a dotáhnout hlavu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem koupil jako svůj první vůz i přes nedůvěru ve vozy renault.Původně jsem chtěl felicii, ale na tu jsem prostě neměl..Ovšem po pár ujetých kilometrech mi došlo, že u renaultu člověk dostane za malý peníz to co jinde za velký ne.Auto je sice malé a hodí se opravdu tak pro dva, při sklopení zadních sedaček vznikne opravdu velký kufr do kterého se vleze opravdu hodně.Ale pro pasažéry tam není moc místa..Vepředu jakbysmet, ovšem stačí to..Sedačky by mohli být komfortnější, ale ikdyž jsem ujel delší trasu, nebyl jsem polámanej.Palubní deska je z tvrdého plastu a na vše lze dosáhnout, nic nezavazí.A jízda...Myslím si, že komfortem se felicia nemůže rovnat, ikdyž mám nyní díru ve výfuku, takže je auto ve vyšších rychlostech hlučnější, je komfort skoro srovnatelný s Cliem II ..Je to malé a lehké auto, takže na nějaký rychlý projízdění zatáček to zrovna není, ale akcelerovat umí, jen do kopce je línější a chce tomu šlápnout..Auto je to podle mě skvělé a stačí jak pro začátečníky, tak pro zkušenější nenáročné řidiče.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Clio

Vložit komentář

Odpověď

Těžkou nohu jen někdy, hlavně je to průměr vypočítanej jak ze zimní tak současné spotřeby..V zimě si ŘJ dost obohacovala, protože chtěla rychle zahřát motor a tak to žralo skoro 8l někdy..Teď v létě to má spotřebu takových 6l ..Jinak felicia se mi zdá právě taková moc tuhá, nekomfortní..Clio je takový jemný a svižný :)

19.04.2011 | 22:07:44 | Alexandr Reagovat

Průměrná spotřeba 7,2 se mi na tento motor zdá vysoká. Že ty máš těžkou nohu?!

04.04.2011 | 19:03:18 |  Reagovat

..

Pravda s Feldou se to nedá porovnat měl sem R19 z roku 1990 a Feldu v práci.I když Felda byla mladší tak na R19 neměla.

04.04.2011 | 14:41:09 | luke20 Reagovat